С официална церемония в град Ларнака в четвъртък вечерта в Кипър

...
С официална церемония в град Ларнака в четвъртък вечерта в Кипър
Коментари Харесай

`В Кипър започна Европейският ден на морето

С публична гала в град Ларнака в четвъртък вечерта в Кипър стартира „ Европейският ден на морето “. Тази година морските празници продължават 4 дни, до неделя, като за първи път те имат не един, а четири домакини – четирите общини на средиземноморския бряг, от изток до запад на острова.

Четирите крайбрежни града Агия Напа, Ларнака, Лимасол и Пафос оферират на обичащите синята шир много екологични, просветителни, обществени, спортни и артистични действия.

„ Европейският ден на морето “ в Кипър е ориентиран особено към децата и младежите. Целта е той да притегли интереса им към значимостта на Средиземно море, неговото запазване и проучване, да ги запознае с опциите за професионална реализация в „ синята стопанска система “.

Подготвени са интерактивни семинари и просветителни събития.

Ще бъдат демонстрирани новаторски морски технологии и дистанционно управлявани плавателни съдове.

Ще има артистични работилници, спортни игри и надпревари, изложения.

Екоактивисти провеждат разчистване на плажове и водни зони.

С интерес се чакат безплатните обиколки в морските музеи, мини круизите с екскурзовод по крайбрежието, парадът на лодки с илюминации.

Празниците на брега на Средиземно море се провеждат от Кипърския морски институт /Cyprus Marine and Maritime Institute/ под егидата на Министерството на корабоплаването и с поддръжката на Европейската комисия, в съдействие с общинските управляващи и локални организации в четирите региона.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР